Apie tai kalbėta ir balandžio 9 dieną vykusioje „Facebook“ konferencijoje su EP delegacijos ES ir Ukrainos parlamentinio bendradarbiavimo komitete vadovu Pawełu Kowalu (Konservatoriai ir reformistai, Lenkija).

Daugelis diskusijos dalyvių reiškė susirūpinimą Krymo aneksavimu ir Rusijos veiksmais. P. Kowalo nuomone, ES reakcija į Rusijos veiksmus yra nepakankama.

„Reaguoti reikėjo daug anksčiau. Turime sustabdyti karinį bendradarbiavimą ir prekybą ginklais su Rusija“, – pažymėjo jis.

Deputato teigimu, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atidžiai stebi ES reakciją į padėtį Kryme ir „jeigu ji atrodo silpna, jis žengia kitą žingsnį“.

Kalbėdamas apie ES priklausomybę nuo Rusijos dujų, P. Kowalas teigė nesibaiminantis naujos energetinės krizės, nes „valstybės narės turi sukaupusios pakankamai atsargų ir turtėtų pradėti importuoti skalūnų dujas iš JAV“. Visgi jis akcentavo, kad ES ilgainiui turėtų visiškai atsikratyti priklausomybės nuo Rusijos dujų.

Be to, deputatas pareiškė tikįs, kad ES ir Ukrainos asociacijos sutartis bus pasirašyta netrukus po šalies prezidento rinkimų gegužės 25 dieną.