Kaip praneša „Unian“, apie tai EP narys iš Vokietijos E. Brokas kalbėjo EP sesijos metu įvykusioje spaudos konferencijoje Strasbūre.

„Šiuo metu matome, kad tai, ką Ukrainai žada Rusija labai stipriai primena manipuliaciją. Pinigai išmokami tik kas du mėnesius. Keliami nauji reikalavimai, o tai – naujas šantažas, kuris vykdomas kas du mėnesius. Rusija daro spaudimą Ukrainai, atsižvelgdama į tai, kas šiuo metu yra Ukrainos valdžioje“, - pareiškė E. Brokas.

„Tai klasikinis įsikišimo į šalies vidaus reikalus pavyzdys. Mes privalome ir galime tam pasipriešinti. Rusija privalo nustoti daryti tai, ką ji daro šiuo metu, t.y. išnaudoti prekybinę politiką spaudimo darymui tam, kad Ukraina nusuktų nuo europietiškojo kelio. Tai nepriimtina, tačiau vyksta vis dažniau. Negalima su tuo taikstytis. Dėl šių priežasčių Ukrainoje auga pasipriešinimas bendradarbiavimui su Rusija“, - pridūrė E. Brokas.

Kaip buvo pranešama 2013 m. gruodžio mėn., Rusija ir Ukraina sutarė dėl 15 mlrd. JAV dolerių (38,42 mlrd. litų) kredito suteikimo. Pirmoji 3 mlrd. JAV dolerių (7,68 mlrd. litų) kredito dalis buvo išmokėta Ukrainai praėjusių metų gruodžio mėn. šiuo metu iš Maskvos pasigirsta pareiškimų, jog nevertėtų skubėti su kitos kredito dalies išmokėjimu, kuri turėtų sudaryti 2 mlrd. JAV dolerių (5,12 mlrd. litų) tol, kol nebus suformuota naujoji Ukrainos vyriausybė po Ukrainos ministro pirmininko Nikolajaus Azarovo atsistatydinimo.