Kaip praneša „Neurope“, „Irn Bru“ gėrimas nepaprastai populiarus Škotijoje, be to, tarp šių dviejų tautų yra stiprių ryšių.

A. Smithas kreipėsi į CFIA dėl tokio draudimo. „Turėtume apsvarstyti galimybę drausti Europoje Justiną Bieberį ir Celine Dion, nes šie atlikėjai gamina kur kas daugiau saldėsių nei kada yra buvę „Irn Bru“ gėrime“, - ironizavo A. Smithas.

„Neseniai iš Jungtinės Karalystės (JK) importuotos produkcijos krovinys nepraėjo eilinės pasienio kontrolės procedūros, nes jame buvo mėsos produktų, kurie buvo gabenami be tam būtinų dokumentų. Kanadoje mėsos produkcijai būtinas atitinkamas sertifikavimas, kad būtų užtikrintas maisto produktų saugumas bei gyvulių sveikata”, - teigiama Kanados pateiktame pranešime.

Kanados pareigūnų teigimu, šiame krovinyje taip pat buvo ir kitų produktų, tarp kurių „Irn Bru“ ir „Marmite“ produkcija. Šie produktai, valstybės tarnautojų teigimu, buvo sulaikyti per klaidą, nes jie atitinka keliamus standartus.

Tačiau po to, kai Vokietijos muitininkai konfiskavo J. Bieberio beždžionę, o jaunojo dainininko Anos Frank muziejaus svečių knygoje palikti komentarai sukėlė karštas diskusijas, A. Smitho raginimas uždrausti J. Bieberį gali sulaukti pritarimo, ypač iš paauglių tėvų.