Anksčiau paplitusi tendencija savo padėjėjais įdarbinti artimuosius buvo uždrausta nuo 2009 m. liepos, remiantis naujais reglamentais dėl asmeninio personalo pasirinkimo. Tačiau asmenims, kurie buvo įdarbinti per ankstesnę kadenciją, taikomas pereinamasis laikotarpis. Antrajai kadencijai į Parlamentą išrinktiems pareigūnams taikomos išimtys iki 2014 metų savo padėjėjais įdarbinti artimus asmenis.

„Apie 20 EP narių pasinaudojo išimtimi, numatyta Sutarties 78 (3) nuostatoje“, - raštu atsakydamas į susirūpinusių parlamentarų klausimus, pranešė EP generalinis sekretorius Klausas Welle.

Tačiau Parlamento Biudžeto kontrolės komitetui mėnesio pradžioje pateiktame pranešime neminimos konkrečios pavardės: „Sutarties išimtimi pasinaudojusių EP narių pavardės negali būti skelbiamos viešai dėl asmens duomenų konfidencialumo užtikrinimo reikalavimų“.

Pradinio tyrimo duomenys atskleidė, kad išimtimi naudojasi EP nariai iš Didžiosios Britanijos ir Airijos, tačiau tikėtina, kad taip elgiasi ir kitų šalių pareigūnai.