"Kūdikiai, vaikai ir rimtai sergantys asmenys nėra įprasti vartotojai, todėl mūsų, kaip įstatymų leidėjų, pareiga yra nustatyti griežtesnes šiems asmenimis skirtų maisto produktų sandarą ir ženklinimą", - teigė EP pranešėja Frédérique Ries (Liberalai ir demokratai, Belgija). Ji taip pat akcentavo, kad "iš kitos pusės taip pat svarbu įvesti tvarką maisto produktų džiunglėse ir panaikinti dietinio maisto, kuris apgaubtas pertekline reklama, koncepciją".

Europarlamentarai patikslino leidžiamą kūdikiams skirtų pieno mišinių, perdirbtų grūdinių maisto produktų, specialios medicininės paskirties maisto produktų, taip pat svoriui kontroliuoti skirtų viso paros raciono pakaitalų sudėtį bei ženklinimą. Jie taip pat nustatė vitaminų, mineralų ir kitokių medžiagų, kurios gali būti pridedamos šiuose produktuose, sąrašą.

Ant pieno mišinių taros ar pakuočių negalės būti naudojami kūdikių atvaizdai, kurie galėtų paskatinti pervertinti produkto naudą ir taip maitinimą krūtimi padaryti nepatrauklų. Vis dėlto bus leidžiama naudoti vaizdus, skirtus padėti identifikuoti kūdikių mišinius ir paaiškinti jų paruošimo būdus.

EP nariai kviečia Europos Komisiją įvertinti, ar mažiems vaikams skirtų pieno mišinių maistinė vertė palyginti su įprastu racionu, būtinu nuo motinos pieno atpratinamam vaikui, yra nors kiek didesnė. Komisija taip pat raginama įvertinti, ar reikia atskiro teisės akto dėl sportininkams skirtų maisto produktų, ir užtikrinti, kad juose būtų kuo mažiau pesticidų liekanų.

Reglamentas, kuris jau neformaliai suderintas su ES Taryba, įsigalios dvidešimtą dieną po jo paskelbimo ES oficialiajame leidinyje, o bus taikomas po trijų metų.