ES ir JAV susitarimas dėl finansinių operacijų duomenų perdavimo, skirtas pažaboti terorizmo finansavimą, įsigaliojo 2010 m. rugpjūčio mėn. Tuo tarpu neseniai žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad JAV Nacionalinė saugumo agentūra galėjo slapta sekti ES piliečių finansines operacijas, administruojamas Belgijos bendrovės SWIFT. Atsižvelgdamas į tai, EP ragina Europos Komisiją sustabdyti susitarimo su JAV galiojimą,

Europarlamentarai apgailestauja, kad nė viena ES valstybė nesiėmė ištirti galimų sekimo atvejų. Jie ragina ES valstybes įpareigoti EUROPOL Kovos su kibernetiniais nusikaltimais centrą ištirti įtarimus. Parlamentas taip pat siūlo prireikus patobulinti kai kuriuos susitarimo straipsnius bei pažymi, kad bet koks duomenų apsikeitimo su JAV susitarimas turi remtis griežtais ES duomenų apsaugos standartais.

Nors Europos Parlamentas neturi formalių galių sustabdyti ar nutraukti tarptautinio susitarimo galiojimą, EP nariai įsitikinę, kad Europos Komisija turi imtis atitinkamų veiksmų Parlamentui nusprendus atšaukti savo paramą susitarimui. Komisijos atsakas bus svarbus veiksnys Parlamentui sprendžiant, ar pritarti kitiems tarptautiniams susitarimams, pažymima rezoliucijoje.