"Gera kalba naujame amplua. Jis pelnė visų politinių grupių paramą", - sakė agentūrai BNS Europarlamento Vystymosi komiteto koordinatorius Filipas Kaczmarekas iš Lenkijos.

Neslepia, kad yra patenkintas A.Piebalgo kalba per klausimus ir eurodeputatas, ir buvęs vystymosi komisaras Louisas Michelis iš Belgijos: "Aš sunerimčiau, jeigu jis nebūtų patvirtintas. Aš labai gerai vertinu jo įžanginę kalbą ir stabilius prioritetus, garantuojančius, kad bus pasiekti specifiniai vystymosi tikslai".

Europarlamentarė iš Vokietijos Ska Keller pažymėjo: "Stipri ir efektyvi vystymosi politika svarbi kaip niekada, nes besivystančios šalys su savo struktūrų problemomis labai kenčia nuo klimato, finansų krizių ir bado padarinių. Todėl mums reikia komisaro, kuris atstovautų Europos Komisijoje besivystančių šalių interesams ir nepritartų trumpalaikiams prekybos ir ekonomikos tikslams".

"Aš labai sveikinu tai, kad vienu savo prioritetų A.Piebalgas nurodo vystymosi politikos suderinimą. Reikia teigiamai vertinti ir Piebalgo pažadą priversti ES šalis, nepaisant ekonomikos krizės, nemažinti oficialios pagalbos ir finansuoti priemones, kurios užkirstų kelią klimato kaitai", - pridūrė ji.

Laikraštis "Europolitics" savo tinklalapyje pažymi, kad jokių netikėtumų per A.Piebalgo klausimus Europos Parlamente nebuvo, ir, jau turėdamas darbo eurokomisaro poste patyrimo, jis net leido sau kelis kartus pajuokauti.

Savaitraščio "European Voice" komentatorė Jennifer Rankin mano, kad net jeigu iki A.Piebalgo kalbos Europos Parlamente kas nors iš deputatų ir abejojo, ar jis atitinka plėtros eurokomisaro pareigas, jo įtikinama kalba abejones išsklaidė.

Jos nuomone, eurodeputatų palankumą A.Piebalgas pelnė, komentuodamas savo ankstesnę veiklą SSKP: "Aš neturiu ką slėpti. Aš įnešiau savo kuklų indėlį į kovą už Latvijos nepriklausomybę. Mano spintoje griaučių nėra".

"Apskritai tai buvo įtikinama kalba, ir iš Piebalgo galėtų pasimokyti kiti eurokomisarai", - mano J.Rankin.

Išklausius visus kandidatus į eurokomisarus, balsavimas dėl jų patvirtinimo Europos Parlamente numatytas sausio 26 dieną.