Už jūrų reikalus ir žuvininkystę atsakinga Komisijos narė Maria Damanaki sakė: „Siekdami įgyvendinti reformuotą bendrąją žuvininkystės politiką, pirmiausia turime užtikrinti, kad visi griežtai ir sąžiningai laikytųsi nustatytų taisyklių. Pastebėjau, kad bendras pereikvojamų žvejybos išteklių kiekis, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo. Sieksiu, kad ši tendencija išliktų ir ateityje. Kad būtų nustota pereikvoti žvejybos išteklius ir užtikrintas ilgalaikis mūsų išteklių tvarumas, ir toliau bus itin svarbu taikyti kontrolės nuostatas.“

Mažinamos tų žvejybos išteklių kvotos, kurie buvo pereikvoti praėjusiais metais. Jei žvejybos ištekliai pereikvojami kelerius metus iš eilės, jei pereikvojimo lygis viršija 5 proc. leistino kiekio arba jei šiems ištekliams taikomas daugiametis planas, iš kvotų išskaičiuojami papildomi kiekiai.

Jei valstybė narė neturėtų pakankamai kvotos, iš kurios galėtų kompensuoti už žvejybos išteklių pereikvojimą, atitinkami kiekiai bus išskaičiuojami iš kitų to paties geografinio rajono išteklių kvotų, atsižvelgiant į būtinybę užtikrinti, kad vykdant mišriąją žvejybą nereikėtų sužvejotų išteklių išmesti atgal į jūrą. Dėl kitų išteklių kvotų sumažinimo bus nuspręsta pasikonsultavus su atitinkamomis valstybėmis narėmis ir apie tai paskelbta atskirame reglamente vėliau šiais metais.