„Skaitmeninės technologijos bei turinys patobulėjo, todėl viso pasaulio valstybės nuo JAV iki Azijos imasi teikiamų pranašumų taikymo praktikoje, tačiau ES šioje srityje atsilieka. Keičiasi ne tik mokymo ir mokymosi principas. Tai ir specifiniai įgūdžiai, kurių reikia asmenims, norintiems gauti gerą darbą augančios skaitmeninės ekonomikos sąlygomis“, - teigė už ES skaitmeninių technologijų plėtrą atsakinga eurokomisarė Neely Kroes.

Kaip rašo www.neurope.eu, daugiau nei 6 iš 10 9-mečiams trūksta skaitmeninės įrangos bei plačiajuosčio ryšio, kurio jiems reikia mokykloje, nepakankamas mokytojų skaičius gerai žino, kaip naudotis informacijos ir komunikacijos technologijomis klasėje, o kai kuriose valstybėse, pavyzdžiui, Graikijoje ar Kroatijoje, tik mažiau nei pusė vaikų turi prieigą prie interneto mokykloje“, - pažymėjo N. Kroes.

„Opening up Education“ susijęs su „didesniu atvirumu ir lankstumu, taigi vaikai gaus pradines žinias, būtinas tolimesniam gyvenimui, o suaugusiems – tai galimybė prisijungti prie šio skaitmeninio judėjimo“, - pasakojo N. Kroes.

„Opening up Europe“ tikslas – stiprinti skaitmeninių technologijų ir turinio integraciją į formalųjį ir neformalųjį švietimą bei ugdymą tam, kad būtų užtikrintas įgūdžių, būtinų dabartinėms ir ateities moksleivių ir darbuotojų kartoms, lavinimas bei padidintas švietimo ir ugdymo pateikimo efektyvumas ES.

„Būkime nuoširdūs, nepakanka tiesiog atvežti kelių kompiuterių į mūsų mokyklas. Privalome reaguoti visapusiškai“, - teigė už švietimą atsakinga eurokomisarė Androula Vassiliou.
„Telkiame dėmesį į tris pokyčių variklius: mokymo metodus, skaitmeninį turinį ir infrastruktūrą.“

Ši iniciatyva nukreipta į skaitmeninės infrastruktūros švietimui ir ugdymui gerinimą bei atnaujinimą, kas apims jungiamumą, kūrybos bendrinimą, panaudojimą, antrinį panaudojimą bei dalinimąsi kokybiško skaitmeninio švietimo turiniu, į kurį įeina Atvirieji švietimo ištekliai, mokymosi modernizavimą, mokymą bei vertinimą panaudojant skaitmenines technologijas bei objektyvumo didinimą.

Siekdami objektyvumo, eurokomisarai ėmėsi vieno iš „Opening up Europe“ projektų – „Open Education Europa“ internetinės svetainės, kuri taps internetine mokinių, praktikantų bei švietimo įstaigų susitikimo vieta, kur bus galima įvertinti ir pasidalinti atviraisiais švietimo ištekliais.

„Atvirieji švietimo ištekliai padidins ekonominį švietimo bei ugdymo efektyvumą bei ves prie naujų mokymo bei mokymosi metodų vystymosi, kurie pagerins švietimo kokybę visoje ES“, - patikino A. Vassiliou.