Nauji ES teisės aktai reglamentuos rizikos kapitalo ir privataus kapitalo fondus. Ketvirtadienį Europos Parlamentas balsuos dėl naujų reikalavimų rizikos kapitalo ir privataus kapitalo fondams. Sugriežtės jų registravimo, minimalaus pradinio kapitalo bei ataskaitų teikimo reikalavimai, taip pat bus apriboti šių fondų vadovų atlyginimai. Savo ruožtu šie fondai galės gauti bendrą leidimą veikti Sąjungos šalyse ir neprašyti leidimų atskirose valstybėse.

Europos Parlamentas išreikš nuomonę apie ES ir JAV santykius. Ketvirtadienį Europos Parlamentas tvirtins rekomendacijas Tarybai rengiantis ES ir JAV lyderių susitikimui, kuris numatytas lapkričio 20 d. Tikėtina, jog EP rezoliucijoje bus skirta dėmesio abipusiam ekonominiam bendradarbiavimui siekiant įveikti nuosmukį, asmens duomenų apsaugai, taip pat kelionių į JAV rinkliavos įvedimui bei slaptų karo Irake dokumentų atskleidimui.

Nepanaudotos ES lėšos – energetikos tvarumui didinti. Ketvirtadienį Europos Parlamentas balsuos dėl sprendimo skirti 146 milijonus eurų nepanaudotų ES lėšų energijos taupymui, energetikos efektyvumui bei jos tvarumui finansuoti. Dėl šio klausimo jau sutarta su ES Taryba.

Europarlamentarai balsuos dėl vizų režimo panaikinimo taivaniečiams. Ketvirtadienį Europos Parlamentas balsuos dėl sprendimo nereikalauti vizų iš Taivano piliečių, atvykstančių į Šengeno erdvę.
Europarlamentarai susirūpinę demokratijos padėtimi Ukrainoje Ketvirtadienį Europos Parlamentas balsuos dėl rezoliucijos, kurioje reiškiamas susirūpinimas dėl demokratijos ir pliuralizmo, ypač susirinkimų žodžio ir žiniasklaidos laisvės, silpnėjimo Ukrainoje. Spalį Parlamentas atidėjo balsavimą dėl šios rezoliucijos po Socialistų frakcijos prašymo.