"Man kyla įvairių jausmų dėl finansų sektoriaus, tačiau manu, kad operacija, apie kurį jūs kalbate, yra visiškai neatsakinga", - J.C.Junckeras, kuris pirmininkauja eiliniams euro zonos finansų ministrų susitikimams, sakė po Briuselyje vykusių derybų.

Dešimtys tūkstančių žmonių pareiškė paklausysiantys buvusio britų futbolo klubo "Manchester United" žaidėjo E.Cantonos išsakyto raginimo kitą antradienį sugriauti "korumpuotą, nusikalstamą" bankų sistemą.

"Trys milijonai žmonių gatvėje; jie eina į banką, atsiima savo pinigus, ir bankai griūva... Tai rimta grėsmė, tikra revoliucija", - E.Cantona sakė vaizdo pranešime, kuris buvo gausiai išplatintas internete.

Tačiau J.C.Junckeras paantrino Prancūzijos finansų ministrės Christine Lagarde išsakytai kritikai, sakydamas, kad eiliniai gyventojai neturi tokių santaupų, kokias yra sukaupęs buvęs sportininkas, pradėjęs kino aktoriaus karjerą.

Europos Sąjungos ekonomikos reikalų komisaras Olli Rehnas, kuris anksčiau buvo vieno Suomijos pirmojo diviziono futbolo klubo direktorius, pripažino esantis "United" gerbėjas, tačiau pridūrė:

"Manau, kad ponas Cantona geresnis futbolininkas, o ne ekonomistas".