Taip pat euro grupė sutarė dėl dvyliktosios ir galutinės ekonominio koregavimo programos Airijai peržiūros užbaigimo.

Kaip rašo www.neurope.eu, Graikijos vyriausybė deda pastangas, vykdydama likusius būtinus veiksmus finansinei paramai gauti. 1 mlrd. eurų (apie 3,45 mlrd. litų) dydžio parama iš pradžių buvo suplanuota išmokėti liepos mėn.

„Troika“ atvyksta į Atėnus jau gruodžio 11 d., o sausio mėn. čia ir vėl sugrįš. Briuselyje surengtos spaudos konferencijos metu, tiek Nyderlandų finansų ministras ir euro grupės prezidentas Jeroenas Dijsselbroemas, tiek ir Europos Komisijos (EK) vicepirmininkas Ollis Rehnas, atsakingas už ekonomikos ir pinigų klausimus, pažymėjo, kad visa euro zona žino apie „sudėtingą politinę ir socialinę situaciją Graikijoje, didelį nedarbo lygį bei socialinę įtampą, dėl kurios politiškai sudėtinga vykdyti reformas.“

„Mano nuomone, sėkmingas Airijos programos užbaigimas – tai svarbus signalas, kad mūsų bendras atsakas į krizę duoda rezultatų. Taip pat tai yra aiškus pademonstravimas to, kas atrodo akivaizdu, tačiau kartais tai reikia pasakyti aiškiai: koregavimo programa turi savo pradžią ir pabaigą. Atkarpa tarp šių dviejų taškų yra lygesnė, jei šalis ją vykdo ryžtingai. Būtent toks Airijos atvejis (...)“, - apie Airiją kalbėjo Olli Rehnas.

Taigi Dublinas praktiškai atsitiesė po ekonominio nuosmukio bei įtikino kitas euro zonos valstybes dėl išėjimo iš finansinės paramos skyrimo strategijos. Nuo dabar Airijai nebereiks prevencinės kredito linijos, nes ši išeina iš finansinės paramos skyrimo programos be papildomų priemonių.

Tačiau Airijos situacija ir toliau bus stebima tam, kad būtų užtikrinta, jog ši šalis sugebės vykdyti savo finansinius įsipareigojimus.