Jena lyginant su euru pakilo iki aukščiausio per devynerius metus lygio, o Šveicarijos frankas vieningos Europos valiutos atžvilgiu šoktelėjo aukščiau negu kada nors iki šiol. Graikų vyriausybės skolinimosi kaštai lyginant su Vokietijos šiek tiek pakilo, kai tiek Portugalijos, tiek Graikijos kaštai užkopė iki nuo euro atsiradimo nematytų aukštumų.
Manoma, kad Portugalijai ėmė nesisekti paaiškėjus, jog šalies bankai ėmė belstis į Europos centrinio banko duris prašydami rekordinės sumos, nes jiems nepavyko gauti lėšų iš privačių šaltinių.

Tuo tarpu Airija kovoja su nacionalizuoto „Anglo Irish“ banko skolų krizės pasekmėmis. Praėjusią savaitę bankas teigė, kad jam tikriausiai reikės apie 25 mlrd. eurų kapitalo – tai yra, net 19% šalies BVP. Kreditų vertinimo agentūra „Standard & Poor's“ pareiškė, kad, jos manymu, bankas tyčia sumažino skaičių, ir jam iš tiesų reikėtų iki 35 mlrd. eurų.

Milžiniškos sumos išgąsdino rinkas, kurios bijo, jog Dublinas sunkiai susitvarkys su savo skolomis, ir dėl to visiems Airijos bankams tapo sunkiau gauti lėšų.