„Nors pasigirsta įvairių balsų, netikiu, kad yra rimtai manančių, jog ES gresia koks nors pavojus. Priešingai, būtent dabar matau didėjantį suvokimą, jog euras yra bendras visų remiamas stiprybės elementas“, - teigia T. Schioppa.
 
„EuObserver“ skelbia, kad eurui didžiausią smūgį per paskutinius 11 metų sudavė finansinių bėdų turinti Graikija. Jos biudžeto deficitas praėjusių metų pabaigoje siekė 12,7 proc. ir daugiau nei keturis kartus viršijo leistiną normą.

Tai privertė ES vadovus svarstyti idėją sukurti Europos valiutos fondą, kuris padėtų valstybėms narėms subalansuoti viešuosius finansus mainais į griežtą priežiūrą, paliekant galimybę pačius nepaklusniausius pašalinti iš euro zonos. Pats T. Schioppa sako nežinąs, ar eurui pavyks tapti svarbiausia ir patikimiausi valiuta pasaulyje.

„Ilgalaikės valiutų sistemos perspektyvos nėra aiškios. Manau, jog globalėjančiame pasaulyje, kuriame yra kelios milžinišką ekonomiką turinčios valstybės, nesugebės dominuoti vieno valstybės ar regiono valiuta. Tai pasakytina tiek apie dolerį, tiek apie eurą“, - sakė T. Schioppa.