„Po konsultacijų su valstybėmis narėmis, Europos Parlamentu ir Europos Komisija, vyriausioji ES diplomatė Catherine Ashton nusprendė, kad Europos išorinių veiksmų tarnyba (dar vadinama ES užsienio reikalų ministerija) turėtų įsikurti vadinamajame „Axa/Trikampiame“ pastate, nes tai pasirodė esąs daugiausiai išlaidų sutaupantis ir efektyviausias sprendimas“, - trečiadienį „EUobserver“ sakė jos atstovas spaudai.

Artimiausiomis savaitėmis turėtų būti pasirašyta sutartis, o personalas pradės kraustytis 2011 m. sausio mėnesį ir galutinai įsikurti turėtų balandžio mėnesį.

Europos išorinių veiksmų tarnyba oficialiai pradės veiklą gruodžio 1 d. ceremonija, vyksiančia „Axa“, kuriame jau įsikūrusi ES personalo atrankos tarnyba (EPSO) ir keletas kavinukių, vestibiulyje.

Per metus už 50 tūkst. kvadratinių metrų nuomą EIVT mokės 12 mln. eurų. ES pareigūnai atkreipia dėmesį, kad dabar patalpų aštuoniuose skirtinguose pastatuose, kuriose įsikūrę būsimieji EIVT darbuotojai, nuoma atsieina apie 25 mln. eurų per metus, taigi persikėlimas į „Axa“ sutaupytų pusę tos sumos.