„Google“ atstovų teigimu, duomenys buvo kaupiami per apsirikimą. Duomenis rinko tose šalyse, kuriose buvo kataloguojams „Street View“ – JAV ir kai kuriose Europos valstybėse. „Google“ atsiprašė ir informavo, kad nesinaudojo duomenimis. Informaciją „Google“ žada sunaikinti kartu su reguliavimo tarnybų atstovais.

Tačiau Vokietijoje „Google“ duomenų (tarp kurių galėjo būti ir asmenų peržiūrėtos interneto svetainės ar jų elektronini pašto dėžučių turinys) rinkimas laikomas privatumo įstatymo pažeidimu, informavo Vokietijos maisto, žemės ūkio ir vartotojų teisių gynybos ministrė Ilse Aigner. Išplatintame pranešime spaudai ministerija pareikalavo pateikti išsamią apskaitą.

Duomenų apsaugos tarnybos Hamburge vadovas Johannesas Casparas vadovauja Vokietijos vyriausybės reikalų su „Google“ sprendimui. Pareigūnas teigė, jog išaiškėjusį faktą apie neteisėtą duomenų rinkimą nagrinės Europos nacionalinių duomenų apsaugos tarnybų vadovai, Europos Komisijos patarėjai.

„Šis duomenų (rinkimo) skandalas kur kas reikšmingesnis. Tai didžiulio masto privačių asmenų duomenų rinkimas“, – teigė J. Casparas.

„Google“ atstovas spaudai Hamburge Kayus Oberbeckas informavo, jog kompanija susisiekė su Vokietijos ir kitų Europos šalių duomenų apsaugos tarnybomis. Jis užginčijo teiginį, kad „Google“ tyčia rinko asmeninę informaciją, ir pareiškė, jog kompanija siekė leisti vartotojams spręsti, kokią informaciją viešinti.

„Akivaizdu, kad tai apsirikimas, mes labai apgailestaujame“, – teigė K. Oberbeckas.