Nors buvo žadėta, kad tai bus „dalykiškas vadovas apie ES teikiamą naudą“, kai kurie kritikai projektą įvertino kaip „propagandos skleidimą“ ir pinigų švaistymą.

Virtualaus vadovo tikslas – išsklaidyti „miestietiškus mitus“ apie Briuselį, kurie buvo skelbiami britų žiniasklaidoje, kaip antai, viename dienraštyje išspausdinta naujiena apie ES planus Lamanšo sąsiaurį pervadinti „anglo-prancūzų tvenkiniu" ir priversti bingo žaidėjus liautis naudoti terminą „dvi nutukusios damos“.
Kiti „mitų“ pavyzdžiai siejami su ES pasiūlymais priversti ūkininkus aprūpinti savo kiaules žaislais ir Didžiojoje Britanijoje panaikinti skubios pagalbos iškvietimo telefono numerį 999.

E.McClarkin, EP narė
ES elgiasi teisingai, norėdama suartėti su žmonėmis, tačiau egzistuoja riba tarp viešųjų ryšių ir propagandos. ES problema yra ne bloga komunikacija, bet prasta politika; pinigai, skirti tinklapiui jos nepakeis

Tik 36 proc. britų teigia, kad Jungtinė Karalystė gavo naudos iš narystės ES. Šis procentas yra mažiausias visoje ES. Svetainėje bus nuolat atnaujinami ir neigiami naujausi „žiniasklaidos mitai“, siekiant šį procentą padidinti.

„Sukurdama šį tinklalapį, Komisija reikalauja, kad mes dėkotume ES už tai, kad ji iš mūsų pasiima dešimt svarų ir atgal grąžina septynis. Tai ne sutartis, kurią aš arba bet koks kitas verslininkas ar verslininkė galėtų sudaryti. Kad ir koks šmaikštus ir sąmojingas šis sumanymas bebūtų, jis tik parodo, kaip neapgalvotai švaistomi mūsų pinigai“, - piktinosi JK Nepriklausomybės partijos EP narys Paulas Nuttallis.

Konservatorių partijos EP narė Emma McClarkin sakė: „ES elgiasi teisingai, norėdama suartėti su žmonėmis, tačiau egzistuoja riba tarp viešųjų ryšių ir propagandos. ES problema yra ne bloga komunikacija, bet prasta politika; pinigai, skirti tinklapiui jos nepakeis“.

Keletą metų Komisija platino brošiūrą, kurioje buvo rašoma apie tai, kaip ES praturtina kasdienį gyvenimą Didžiojoje Britanijoje. Brošiūros su panašiu tekstu buvo atspausdintos visomis 27 valstybių narių kalbomis.
Anot Komisijos atstovo spaudai Marko Gray, Londono biuruose šią savaitę pristatyta interneto svetainė parengta taip, kad vadovas būtų kuo labiau prieinamas visuomenei.

Atviros Europos organizacijos atstovas Stephenas Boothas sakė: „ES viešieji ryšiai skelbia propagandą, o ne tikrą informaciją. Tačiau žmonių taip lengvai neapgausi. Užuot skirdama dideles sumas „komunikacijai“, ES turėtų vykdyti reformas savo neracionaliame biudžete, liautis visur kištis ir įsiklausyti į dorų piliečių rūpesčius. Visa tai duotų daugiau naudos gerinant ES įvaizdį, nei paprasta savireklama“.

Komisijos atstovas spaudai gynė idėją: „Tai yra virtuali jau išleistos ir didelę paklausą turinčios knygelės versija, kurioje informacija yra lengviau prieinama ir atnaujinama. Visos projekto išlaidos, įskaitant bandymus ir tikslinės grupės nustatymą, yra 53,800 eurų. Tai yra mažesnė suma, kurią sumokėtume už kopijų spausdinimą. Nuo 2007 m. rugsėjo gavome beveik 104 tūkst. prašymų išleisti brošiūras, todėl manome, kad interneto svetainėje patenkins informacijos apie ES naudą visuomenei paklausą“.

Keletas tinklapyje griaunamų „mitų“
1. ES verčia JK pakeisti skubios pagalbos iškvietimo telefono numerį 999
ES: „JK išliks 999 telefono numeris. Mes prašome papildomai įsivesti visose ES valstybėse veikiantį 112 skubios pagalbos tarnybos numerį“.

2. ES Lamanšo sąsiaurį pervadins „anglo-prancūzų tvenkiniu"

ES: „ES neturi nei ketinimų, nei galių keisti geografinius pavadinimus“.

3. Bingo žaidėjai bus priversti liautis naudoti terminą „dvi nutukusios damos“.
ES: „Kalba yra gyva, ji neturėtų būti reglamentuojama, o ES turi patirties skatinant kalbų įvairovę“.

4. Nuo JK pasų bus panaikintas karalienės atvaizdas.
ES: „ES rekomendavo visuose ES piliečių pasuose pažymėti teisę į konsulinę apsaugą už ES ribų, bet šiuo metu teisės akto šiam pasiūlymui nėra“.