Europos Komisija siūlė išmokėti šaliai 4 tūkst. eurų už kiekvieną į ją perkeltą pabėgėlį. Tuo tarpu Europos Parlamentas siūlo ES šalims, kurios dar nedalyvauja pabėgėlių perkėlimo programoje, numatyti 6 tūkst. eurų išmoką pirmaisiais pabėgėlio apsigyvenimo metais, 5 tūkst. antraisiais ir 4 tūkst. eurų trečiaisiais.

Europarlamentarai taip pat siūlo numatyti, kad per pirmuosius dvejus metus gautus pinigus valstybės turėtų skirti ilgalaikio pabėgėlių perkėlimo programai įgyvendinti, teikdamos pirmenybę vaikams bei moterims, patyrusioms prievartą ar išnaudojimą, beglobiams nepilnamečiams, ligoniams, prievartos ar kankinimo aukoms, taip pat tiems, kuriuos svarbu perkelti siekiant juos apsaugoti. Tuo tarpu ES Taryba siekia numatyti prioritetus remiantis pabėgėlio kilmės bei pilietybės kriterijais.

Antradienį Parlamentas taip pat pritarė sprendimui įsteigti Europos prieglobsčio paramos biurą. Jo būstinė bus Maltos sostinėje Valetoje. Biure dirbs šios srities ekspertai, kurie teiks pagalbą valstybėms, taip pat gerins jų veiksmų koordinavimą bei informacijos mainus.