"Saulė teka. Nors dar miega ji Europoj, saulė ten tokia pati", - padeklamavo H.Van Rompuy baigiantis bendrai spaudos konferencijai su Japonijos premjeru Yukio Hatoyama.

ES prezidentas yra didelis haiku gerbėjas ir pats kuria šiuos tradicinius nerimuotus trieilius, kuriuos paprastai sudaro 17 skiemenų.

Kai kurie jo eilėraščiai atspindi politines aktualijas, tačiau trečiadienį H.Van Rompuy nekomentavo savo naujausio kūrinio prasmės.

Šį mėnesį 62 metų buvęs Belgijos premjeras išleido pirmąją savo haiku knygą.

Japonijos užsienio reikalų ministerija H.Van Rompuy vizito metu apdovanojo Japonijoje ir ES vykusio haiku anglų kalba konkurso nugalėtoją, kuriuo tapo rumunas Eduardas Tara.

"Išskleidžiamas žemėlapis. Vyšnių žiedlapiai sujungia Europą ir Japoniją (Unfolding a map / the cherry petals connect / Europe and Japan)", - taip skamba E.Taros kūrinys, kuris buvo atrinktas iš 523 haiku, pateiktų šiam konkursui Japonijoje ir Bendrijos šalyse.

41 metų rumunas bus pakviestas apsilankyti Dogo karštųjų šaltinių kurorte, kuris garsėja kaip šiuolaikinio haiku stiliaus gimtinė, nurodė ministerija.