Naujos numatomos priemonės palengvins ne tik išpuolių planuotojų ir vykdytojų, bet ir netiesioginių terorizmo rėmėjų ir skatintojų (kurie internete platina su terorizmu susijusią informaciją, pvz., bombų gaminimo proceso aprašymus), patraukimą baudžiamojon atsakomybėn.

„Laimei, bendras išpuolių skaičius sumažėjo. Tačiau terorizmo metodai ir propaganda keičiasi ir mums reikia pasitelkti intelektą, kad galėtume su jais kovoti“, – pasakė ES vidaus reikalų komisarė Cecilia Malmström per konferenciją Briuselyje anksčiau šią savaitę.

Bus pasiūlytos naujos priemonės, didžiausią dėmesį skiriant teroristinės veiklos plėtrai internete. Komisija pranešė, kad 2011 m. bus paskelbtas naujas komunikatas dėl kovos su terorizmo plėtra ir naujų narių verbavimu.

Interneto paslaugų tiekėjai ir privačios kompanijos, plėtojančios veiklą internete, bus primygtinai raginami bendradarbiauti kovoje su terorizmu.
„Ateityje mums reikia ištirti internetinės propagandos riziką. Valstybėms narėms susirūpinus šia problema, daugėja viešų ir privačių partnerysčių“, – pasakė C. Malmström.