Tuo metu, kai turėjo žaisti su draugais savo namuose Jibloje (Jemenas), devynerių metų Arva kovojo skyrybų procese su vyru, už kurio buvo priverstinai ištekinta. 2008 m. pasaulis išgirdo jaunosios jemenietės, išdrįsusios mesti iššūkį atgyvenusioms savo šalies tradicijoms, pagalbos šauksmą, tačiau milijonai mergaičių, atsidūrusių tokioje pačioje situacijoje, iki šiol tyli.

Viena iš septynių mergaičių iki 15 metų amžiaus besivystančiose šalyse yra prievarta ištekinamos. Iš jų atimamos teisė pačiai kontroliuoti savo gyvenimą, laisvę ir likimą, mergaitės verčiamos tuoktis ir gyventi vergijoje.

Maždaug milijonas Kiberos (Nairobis) gyventojų glaudžiasi lūšnynuose, kurie savo plotu prilygsta „Bois de la Cambre“ parkui Briuselio priemiestyje. Vidutinė gyvenimo trukmė Nairobyje yra labai trumpa, nes šalyje siautėja daug gyvybių nusinešančios ligos – ŽIV, AIDS ir tuberkuliozė. Dauguma šalies gyventojų yra jaunesni nei dvidešimties, o pusė jų yra ŽIV nešiotojai.

Galimybių užsidirbti praktiškai nėra, todėl daugeliui moterų vienintelis būdas sudurti galą su galu yra prostitucija. Daugiau nei aštuonios iš dešimties ŽIV užsikrėtusių Kiberos gyventojų yra moterys.

Šiais metais, minint Žmogaus teisių dieną, atėjo laikas išgirsti tūkstančių Kiberoje ir milijonų visame pasaulyje skriaudžiamų jaunų mergaičių pagalbos šauksmą. Moterys ir mergaitės visame pasaulyje susiduria su žiauriomis skurdo pasekmėmis. Kol kas joms atitenka mažiau nei du centai iš kiekvieno plėtrai skirto euro.