Prieš tai ES piliečių teisių mugė surengta Palangoje, kur sulaukė didelio poilsiautojų susidomėjimo. Renginio organizatoriai džiaugiasi gyventojų aktyvumu ir pažymi, jog, nors vasara – atostogų metas, tačiau piliečių teisių tema aktuali visą laiką.

ES piliečių teisių mugėje veiks informacijos centrai, kuriuose druskininkiečiai ir miesto svečiai galės gauti jiems aktualią informaciją apie ES piliečių teises ir jas ginančias institucijas, lankytojus konsultuos tarnybų „Eurodesk“, „Jūsų Europos patarėjas“ specialistai, LR Užsienio reikalų ministerijos atstovai. Aktyviausieji kviečiami išbandyti jėgas viktorinose, žaidimuose, kūrybinėse dirbtuvėse, sportiniuose užsiėmimuose. Vakare renginio lankytojų laukia gatvės gimnastikos komandos „Project Mayhem“ pasirodymas ir grupės SKAMP gyvo garso koncertas.

Kalbėti apie ES piliečių teises šiemet ypač palanku – 2013-ieji paskelbti Europos piliečių metais. Jų metu siekiama informuoti piliečius apie jų teisę laisvai judėti ir gyventi visoje ES, balsuoti ir kandidatuoti savivaldos ir Europos Parlamento rinkimuose, teisę į konsulinę apsaugą, į tinkamą ES instituciją veiklą ir kt. Šiuo tikslu panašūs informaciniai renginiai, piliečių, verslo ir valdžios atstovų dialogai vyksta visoje ES.

Programa

2013 m. rugpjūčio mėn. 31 d. (šeštadienis)

18.00 – 18.15 val. Renginio oficialus atidarymas: į dangų pakils vienuolikos metrų ilgio ir devynių metrų pločio aitvaras su Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai logotipu.

18.20 – 20.30 val. Erdvė atvira lankytojams. Veikia infocentras, kuriame galima gauti informacinių leidinių apie Europos Sąjungą, užduoti klausimus ir diskutuoti rūpimomis temomis.

Erdvėje konsultacijas teiks:

„Jūsų Europos patarėjas” – teisinė informacinė tarnyba, teikianti teisines konsultacijas apie gyvenimą, darbą, keliones, mokymąsi, verslą Europos Sąjungoje. Teisės ekspertė Lietuvai Ingrida Ilgauskienė atsakys į Jums rūpimus klausimus bei patars, kur ieškoti išsamesnės informacijos.

„Eurodesk” tinklo atstovai teiks pagrindinę informaciją apie savanoriškos veiklos, mokymosi ir studijų, laisvalaikio ir kelionių, darbo ir teisių temas. Konsultantai teiks išskirtinę europinę informaciją jauniems žmonėms ir su jais dirbantiems, padės suprasti egzistuojančią galimybių įvairovę.

„Europos vartotojų centro“ atstovai – bus pasirengę padėti visiems, Europos Sąjungoje įsigijusiems asmeninio vartojimo tikslais netinkamos kokybės prekę ar paslaugą.

„Project Mayhem” gatvės gimnastikos komanda bendraus su jaunimu ir organizuos sportinius užsiėmimus.

19.00 – 20.30 val. Žaidimai, viktorinos, kūrybinės dirbtuvės.

20.30 – 22.00 val. Parodomoji gatvės akrobatų („Project Mayhem”) programa, grupės SKAMP gyvo garso koncertas, Europos metų himno pristatymas.