EK delegacija Maskvoje trečiadienį, rugpjūčio 18 d., pranešime spaudai pareiškė, kad šiuos pinigus „Raudonasis Kryžius“ panaudos, aprūpindamas Voronežo, Belgorodo, Ivanovo, Kirovo, Nižnij Novgorodo ir Maskvos regionų kaimo vietovėse gyvenančias 1700 šeimų antklodėmis, valymo priemonėmis, vienkartiniais indais, higienos reikmenų rinkiniais ir maisto daviniais.

Europos Sąjungos (ES) atstovybės Maskvoje pareigūnas teigė, kad ES parama įsilies į bendrą „Raudonojo Kryžiaus“ gautų pinigų srautą, ir kad ši labdaros organizacija paprašė būtent tokios sumos.
EK atstovas spaudai Briuselyje teigė, kad šie pinigai bus taip pat panaudoti apmokėti vaikų ir ugniagesių poilsines keliones už Rusijos ribų.

“Galiu jus užtikrinti, kad ši pagalba yra labai laukiama“, - sakė jis, paklaustas, kodėl skirta tokia maža suma, lyginant su įprastine milijonus eurų siekiančia ES parama.

Už humanitarinės pagalbos teikimą atsakinga Europos komisarė Kristalina Georgieva trečiadienį sakė, kad Rusija mieliau renkasi dvišalę pagalbą iš atskirų ES valstybių negu sudėtingus ES paramos mechanizmus.

„Rusijos nepaprastųjų situacijų ministras Sergejus Šoigu pakvietė ES padėti kitaip – priimti vaikus ir ugniagesius, o aš tai ir įvykdžiau“, - teigė ji.

Šiuo metu į Rusiją atslenkant vėsesnėms oro masėms, miškų gaisrai, atrodo, rimsta.

“Šį rytą Maskvos priemiesčiuose matomi dūmai. Bet jie ne iš gaisrų. Tai kažkokie kitokie dūmai“, - sakė ES misijos atstovas iš Rusijos sostinės.

Rusijos pareigūnai pradėjo skaičiuoti šios nelaimės ekonominę žalą. „Reuters“ skelbia, kad, pirminiais skaičiavimais, gaisrai sumažins Rusijos 2010 metų bendrąjį vidaus produktą maždaug 12 mlrd. eurų.