"Jei Europa pasirodys esanti bejėgė išspręsti Graikijos ekonomikos krizę, rinkėjai sakys, kad Europa nefunkcionuoja, ir tikriausiai atsisuks į euroskeptiškas bei antieuropietiškas partijas", - sakė E.Letta po Atėnuose įvykusių derybų su Graikijos premjeru Antoniu Samaru.

Rinkimai į Europos Parlamentą įvyks 2014 metų gegužę, per Graikijos vadovavimo ES pusmetį.

Kiek vėliau, 2014-ųjų birželį, vadovavimą Bendrijai perims Italija, ir abu premjerai pirmadienį sakė, kad krizės ištiktos jų šalys stengsis parengti bendrą darbotvarkę ir akcentuoti ekonomikos augimą.

"Susitarėme nustatyti bendrus taikinius, ... kad du šešių mėnesių periodai galėtų potencialiai tapti bendrų prioritetų metais", - sakė A.Samaras, kuris spalio mėnesį turi nuvykti į Romą tolesnėms deryboms.

Savo kalboje Helėnų fondo Europos ir užsienio politikai (ELIAMEP) posėdyje E. Letta nurodė, kad egzistuoja „didelė rizika“, jog antieuropietiškos partijos gaus daugiau kaip 30 proc. vietų kitame Europos Parlamente.

Graikijoje esama didelio nusivylimo ES, kuri, kaip manoma, pernelyg lėtai reagavo į krizę ir pernelyg akcentavo taupymą kovoje su chronišku Graikijos biudžeto deficitu bei nevaldoma skola.

Nedarbas Graikijoje yra rekordinis - 27 proc., o ekonomika jau šešerius metus patiria recesiją.

E. Letta sakė, kad iš ES pusės buvo pasiūlyta "klaidingų grafikų ir klaidingų priemonių“ ir kad dėl to krizė tik „padidėjo“.