Galutinėje ataskaitoje teigiama, kad nuo 2004 metų gegužės 1 dienos iki 2010-ųjų pabaigos Komisija įdarbino 4004 pareigūnus ir laikinuosius darbuotojus iš Čekijos, Estijos, Kipro, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Maltos, Slovakijos, Slovėnijos ir Vengrijos. Buvo numatyta 3508.

Anot Europos Komisijos, viršyti ir aukščiausio lygio vadovų įdarbinimo tikslai - įdarbinti bent po vieną atstovą iš visų dešimties valstybių narių generaliniais direktoriais arba generalinių direktorių pavaduotojais. Panašių rezultatų pasiekta įdarbinant direktorius ir skyrių vadovus.

Rengiantis didžiajai plėtrai 2004 metais, susitarta dėl taisyklių, pagal kurias pereinamuoju laikotarpiu iki 2010 metų gruodžio 31 dienos darbuotojai iš naujųjų valstybių narių bus įdarbinami prioritetine tvarka. Panaši tvarka taikoma iki šių metų pabaigos Bulgarijai ir Rumunijai.

Į aukščiausio rango administracines pareigas Europos Komisijoje neseniai paskirtas buvęs Lietuvos ambasadorius Europos Sąjungoje (ES), premjero patarėjas Rytis Martikonis. Jis patvirtintas Vertimų generalinio direktorato generalinio direktoriaus pavaduotoju.

Praėjusių metų pabaigoje R.Martikonis paskirtas politiškai reikšmingesniu laikomo Europos Komisijos Vidaus rinkos ir paslaugų padalinio generalinio direktoriaus pavaduotoju. Priežasčių, kodėl R.Martikonis perkeltas į kitą direktoratą, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje nekomentuoja.