Kūrybinio turinio platinimo internetu rinka ES yra „gėdingas anachronizmas“, teigia ES komisaras. Visgi kūrinius internetu platinančios pramonės atstovai mano priešingai.

„Mes esame moderni, į priekį žiūrinti pramonė, kuri investuoja į ateitį. Šiame etape, elektroninių knygų pardavimai yra vis dar besivystanti rinka, bet dauguma leidėjų siūlo atsisiųsti savo knygas tiems skaitytojams, kurie yra įsigiję „iPad” arba „Kindles”, arba kurie skaito per savo išmaniuosius telefonus ar net savo kompiuterius”, - ketvirtadienį teigė Tarptautinės reprografijos teisių organizacijų federacijos (TRTOF)  vadovas Olavas Stokkmo.

Pasak O. Stokkmo, didelis Europos šalyse šnekamų kalbų skaičius nulemia natūralų rinkos susiskaldymą, bet nesutinka, kad tai yra gėdinga ar anachronistiška.

Šiuo metu TRTOF dalyvauja Europos Komisijos „ARROW” projekte, kuriant Europos skaitmeninę biblioteką.

J. Almunia teigia, kad susiskaldžiusi rinka, kuri yra kainų ir sunkumų platinant kūrinius ES mastu pasekmė, kenkia ekonominiam atsigavimui. Trečiadienį ES komisaras „Jevons Colloquium” kalbėjo apie Konkurencijos politiką skaitmeninėje žiniasklaidoje ir internete.

Vidaus rinkos kūrybinio turinio platinimui internetu sukūrimas yra pagrindinis 2020 m. darbotvarkės, Europos augimo plano ateinantiems 10 metų, tikslas.