„Atsisakius viešosios paramos, kai kuriose teritorijose būtų pasiekta didesnės žemės ūkio produkcijos koncentracija (...), tuo tarpu teritorijos, turinčios mažiau galimybių konkuruoti, liktų nuošalyje, ir žemė ten nebebūtų dirbama“, - teigiama „EUobserver“ gautoje būsimojo Komisijos komunikato projekto kopijoje. - „Tokie pokyčiai sąlygotų padidėjusį spaudimą aplinkai (...) su rimtomis ekonominėmis ir socialinėmis pasekmėmis“, - tęsiama tekste, kuris, ko gero, nuvils palaikančiuosius nuomonę, kad ateityje BŽŪP turėtų gerokai labiau orientuotis į rinką.

Kol kas tik idėjas pateikiančiame dokumente, kurio pagrindu 2011 m. liepos mėnesį bus pateikti konkretūs pasiūlymai teisės aktams, raginama apriboti didžiausių tiesioginių išmokų žemdirbiams sumas, nes pasklidusios istorijos apie „subsidijų milijonierius“ pradėjo formuoti neigiamą viešają nuomonę.

Išmokos, siekiančios milijoną eurų ir daugiau, 2009 m. buvo išmokėtos daugiau kaip tūkstančiui ES subjektų, teigia „Farmsubsidy“, BŽŪP priežiūros organizacija, analizuojanti valstybių narių internete skelbiamus duomenis.

Tais pačiais metais 59,585 eurų buvo išmokėta Švedijos akordeonistų klubui, o Danijos biliardo klubas susižėrė 31,515 eurų. Komisija tikisi išgyvendinti tokią praktiką, jei parama bus teikiama tik „aktyviems“ ūkininkams.