„Man labai malonu paskelbti apie vizų reikalavimų panaikinimą Moldovos piliečiams, turintiems pasus su biometriniais duomenimis. Noriu pasveikinti Moldovos vyriausybę dėl jų pastangų, įgyvendinant esmines reformas, bei svarbių pasiekimų. Galimybė vykti į ES be vizos dar labiau palengvins žmonių bendravimą, sustiprins verslo santykius, socialinius bei kultūrinius ryšius tarp Europos Sąjungos (ES) ir Moldovos. Nuoširdžiai viliuosi, kad kitos Rytų partnerės, norinčios bevizio režimo su ES, ir toliau tęs darbą, siekdamos šio svarbaus tikslo“, - sakė ES vidaus reikalų komisarė Cecilia Malmstrom.

ES plėtros ir kaimynystės politikos komisaras Štefanas Fule išreiškė dėkingumą savo partneriams Moldovoje už sėkmingai įvykdytas reformas, įtakojusias šį bevizio režimo siūlymą. Š. Fule pasakė, kad jam malonu teikti šį siūlymą Vilniaus Rytų partnerystės viršūnių susitikimo išvakarėse, per kurį taip pat planuojama parafuoti Asociacijos sutartį, apimančią ir Gilios ir visapusiškos laisvos prekybos zonos susitarimą su Moldova. Šie reikšmingi įvykiai Moldovos kelyje į glaudesnę politinę asociaciją bei ekonominę integraciją į ES bus akivaizdžiai naudingi Moldovos piliečiams.

Siūlymas panaikinti vizų reikalavimus Moldovos piliečiams, turintiems pasus su biometriniais duomenimis, dar bus aptariamas Europos Parlamente (EP) ir ES Taryboje (ET). EK išreiškė norą, kad susitarimas būtų pasirašytas iki dabartino EP darbo pabaigos.