„Komersant“ duomenimis, apie tokį sprendimą spalio 11 dieną Briuselyje vykusiame ekologų susitikime su Europos Komisija pranešė ES atstovai. Cituojamas susitikime dalyvavęs Rusijos ekologas, teigiantis, kad Europos Komisija „permetė projektą iš aktyvios būsenos į neaktyvią“. „Judėjimo už Chimkų miško išsaugojimą“ lyderė Jevgenija Čirikova teigė, kad europiečiai pasirengę vėl svarstyti projektą tik tuo atveju, jei „bus rimtai išnagrinėti visi penki trasos maršruto variantai“.

Jei Europos Sąjunga atsisakys investuoti į šios atkarpos statybą, jos įrengimo kaštus teks padengti Rusijos biudžetui bei dviems valstybiniams bankams. Tačiau jei šie bankai turės vieni finansuoti „15-58 km“ atkarpą, jų galimybės skirti lėšų kitoms kelio dalims bus itin ribotos, rašo „Komersant“.

Darbai Chimkų miške prasidėjo šių metų gegužės mėnesį, o liepos mėnesį pradėjus kirsti medžius, pasipylė opozicijos, ekologų, teisių gynimo organizacijų ir net eilinių piliečių protestai. Rugpjūčio 26 d. Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas įsakė sustabdyti medžių kirtimą Chimkų mišką ir papildomai apsvarstyti galimus trasos maršrutus.