EP delegacijos vadovės, EP pranešėjos dėl Europos Sąjungos (ES) elektroninių ryšių tinklų ir paslaugų direktyvos Catherine Trautmann teigimu, interneto valdymo procesas nebaigtas ir tam reikia tęstinumo.

„Manome, viena mūsų esminių perspektyvų, kad visos šalys turėtų galimybę dalyvauti sprendimų dėl atitinkamų interneto resursų priėmime“, - teigė C. Trautmann.

Antru esminiu ES siekiu ji įvardijo skaitmeninės atskirties mažinimą. „Tai globalus iššūkis. Esame 27 skirtingo išsivystymo ir galimybių šalys. Manome, kad situacija, kai susiduriame su skirtingomis tautybėmis, kultūromis, kalbomis – demokratijos klausimas, ir internetas privalo būti laisvas, atviras ir demokratiškas“, - teigė EP delegacijos vadovė.

Pasak C. Trautmann, jei norime daryti progresą tarptautiškume, turime judėti į priekį ir galimybėse naudotis interneto paslaugomis.

C. Trautmann atkreipė dėmesį ir į saviraiškos laisvės internacionalizaciją. Apie interneto pasiekiamumą ir galimybes juo naudotis daug debatuota EP. „Galiausiai nusprendėm, kad internetas fundamentalus visuotinėms teisėms užtikrinti – saviraiškos laisvei, laisvei ir teisei į informaciją, kultūros pažinimui. Pagrindinis klausimas – pasiekti interneto stabilumą, turėti saugų internetą, bet kartu ir gerbti vartotojų privatumą“, - kalbėjo C. Trautmann.

Jos teigimu, EP kelia ir intelektinės nuosavybės – duomenų atsisiuntimo iš interneto, mokėjimo ar nemokėjimo už juos - klausimą. Kartu EP svarstys ir populiaraus domeno „eu“ naudojimo ribas.