Darbo laiko ribojimai – ir savarankiškai dirbantiems vairuotojams
Europarlamentarų nuomone, savarankiškai dirbantys autobusų ir sunkvežimių  vairuotojai turi laikytis tokių pačių darbo ir poilsio laiko reikalavimų kaip ir didesnių bendrovių vairuotojai.

Siekiama aiškesnių maisto produktų etikečių
Europarlamentarai siūlo reikalauti maisto produktų pakuotėse privalomai nurodyti energijos, riebalų, angliavandenių, cukraus bei druskos kiekį, o mėsos, pieno produktų, šviežių vaisių ir daržovių pakuotėse – ir kilmės šalį. Šioje sesijoje EP balsuos dėl atnaujintų reikalavimų maisto produktų etiketėms.

Europos Parlamentas aptars incidentą Gazoje
Trečiadienio popietę EP aptars padėtį Izraelyje ir Palestinoje po izraeliečių surengtos operacijos prieš humanitarinius laivus tarptautiniuose vandenyse. Diskusijoje dalyvaus ES užsienio reikalų ir saugumo politikos vyriausioji įgaliotinė Cathetine Ashton. Tuo tarpu ketvirtadienį Parlamentas balsuos dėl atitinkamos rezoliucijos.

Sulaikyti kitos ES šalies piliečiai galės gauti vertėją
Lietuvos pilietis, kuris kitoje ES šalyje įtariamas nusikaltimu, turės teisę naudotis lietuvių kalbos vertėjo paslaugomis per policijos apklausą, teismo procesą bei bendraudamas su savo advokatu. Dėl tai numatančios direktyvos šioje sesijoje balsuos Europos Parlamentas.

Pusė ES valstybių galės tarpusavyje pripažinti skirtingų šalių piliečių skyrybas
Šiuo metu ne visada aišku, kurioje valstybėje skirtingų šalių piliečių pora, taip pat užsienyje gyvenančių kitos ES šalies piliečių pora gali nutraukti santuoką. Neretai geriau informuotas sutuoktinis bando pirmas kreiptis į tos šalies, kurios įstatymai geriau atitinka jo interesus, institucijas. Europos Parlamentas balsuos dėl leidimo daliai ES šalių priimti taisykles, kurios geriau užtikrins skirtingas pilietybes turinčių ar užsienyje gyvenančių sutuoktinių teises skyrybų atveju.

Siekiama griežčiau reguliuoti išvestines finansines priemones
Siekdami užkirsti kelią finansų krizėms, europarlamentarai siekia griežčiau reguliuoti prekybą išvestinėmis finansinėmis priemonėmis. EP rezoliucijos projekte raginama iš esmės sumažinti spekuliacinį bankų verslą ir numatyti centralizuotą finansinių sandorių tvirtinimo tvarką, kad būtų išvengta rizikos. Europarlamentarai siūlo uždrausti spekuliacinę prekybą apsikeitimo sandoriais.

Naujas ES palydovas padės įveikti gamtos kataklizmus
Įveikti žemės drebėjimų, potvynių, ugnikalnių išsiveržimų ir kitų gamtos kataklizmų padarinius ateityje turėtų būti lengviau. 2014 m. ES rengiasi paleisti palydovą, kuris leis kokybiškai fotografuoti kataklizmų zonas iš orbitos. Šioje sesijoje EP balsuos dėl sprendimo 2011-2012 metams skirti papildomus 107 mln. eurų šiai programai.

Europarlamentarai ragina skirti daugiau lėšų besivystančioms šalims

Naujų lėšų paramai besivystančioms šalims galima būtų gauti ir apmokestinus finansinius sandorius, sakoma Europos Parlamento balsavimui teikiamoje rezoliucijoje.

EP įvertins ekonomikos augimo ir užimtumo strategiją „ES 2020“
Europos Parlamentas išreikš nuomonę apie tai, kaip per artimiausią dešimtmetį turėtume skatinti ūkio augimą ir užimtumą. Gegužę balsavimas dėl rezoliucijos apie „ES 2020“ strategiją buvo atidėtas, Parlamento frakcijoms paprašius daugiau laiko sutarti dėl bendresnės pozicijos.

Europarlamentarai ragina išplėsti draudimą prekiauti kankinimo įrankiais
Prekyba dygliuotomis lazdomis, nykščius surakinančiais antrankiais bei ant kūno velkamais elektrošoko prietaisais Europoje turėtų būti uždrausta, mano Europos Parlamento Užsienio reikalų ir Tarptautinės prekybos komitetai. Jų atstovai šioje sesijoje žodžiu paklaus ES Tarybos apie galimybę tai įteisinti. EP taip pat balsuos dėl rezoliucijos šia tema.

Raginama griežčiau kontroliuoti kreditų vertinimo agentūras
Sunerimę dėl kreditų vertinimo agentūrų įtakos finansų krizės atsiradimui, europarlamentarai pasiteiraus Europos Komisijos apie galimą jų vaidmenį vertinant valstybių skolas, taip pat valstybės institucijų vykdomą šių agentūrų priežiūrą.

ES ir Rusijos partnerystė – europarlamentarų akiratyje
Susitarimas dėl „modernizacijos partnerystės“ pradžios, pasiektas gegužės 31 – birželio 1 d. Rostove prie Dono vykusiame ES ir Rusijos vadovų susitikime, atsidurs europarlamentarų dėmesio centre. Diskusijose bei rezoliucijoje jie įvertins susitikimo rezultatus.

ES lėšos – Baltijos jūros aplinkai tirti

Baltijos jūra yra viena labiausiai užterštų jūrų ES. Siekdama pataisyti padėtį, aštuonios ES šalys – Danija, Estija, Latvija, Lenkija, Lietuva, Suomija, Švedija ir Vokietija – parengė ir įgyvendina Baltijos jūros mokslinių tyrimų ir plėtros programą „BONUS-169“. Trečiadienį Europos Parlamentas balsuos dėl sprendimo 2010-2013 metais skirti jai 50 mln. eurų iš ES biudžeto. Dar tiek pat turėtų jai skirti pačios šalys.

EP balsuos dėl euro įvedimo Estijoje kitąmet
Šioje sesijoje Europos Parlamentas išreikš nuomonę dėl siūlymo leisti Estijai įsivesti eurą nuo 2011 m. sausio 1 d. Tikėtina, jog europarlamentarai teigiamai įvertins Estijos pastangas mažinti biudžeto deficitą, taip pat paragins šalies vyriausybę užkirsti kelią galimam kainų padidėjimui prisidengus euro įvedimu.

EP steigs naują komitetą ES biudžeto peržiūrai nagrinėti
Europos Parlamentas pasiryžęs steigti specialųjį komitetą, kuris nagrinės planus persvarstyti ES biudžetą po 2013 m. Komitetas analizuos, kiek lėšų turėtų būti skirta atskiroms politikos sritims. Jį sudarys 50 europarlamentarų.

EP aptars įtampą Korėjoje kartu su C. Ashton
Trečiadienio popietę ES užsienio reikalų ir saugumo politikos vyriausioji įgaliotinė Catherine Ashton pristatys europarlamentarams ES veiksmus atsakant į įtampą Korėjos pusiasalyje. Tuo tarpu  ketvirtadienį EP balsuos dėl rezoliucijos šia tema.

Europarlamentarai ragina aktyviau remti žmogaus teisių gynėjus

Kartu su užsienio reikalų ir saugumo politikos įgaliotine C. Ashton aptarę metinę žmogaus teisių ataskaitą, europarlamentarai priims rezoliuciją, kurioje paragins sustiprinti ES paramą žmogaus teisių gynėjams.