„Jaunieji palestiniečiai paklausė manęs, kodėl izraeliečiams tenka keturis kartus daugiau vandens nei palestiniečiams. Šios informacijos dar nesu patikrinęs, todėl klausiu jūsų, ar šie duomenys yra teisingi“, - sakė M. Schulzas.

Keli nacionalistinei partijai „Žydų namai“ priklausantys Izraelio parlamento nariai įpykę demonstratyviai apleido patalpas, kuriose vyko posėdis.

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu teigimu, remiantis Izraelio renkamais statistiniais duomenimis ir Palestinos valdžios organų pateikiamais duomenimis, informacija dėl izraeliečiams ir palestiniečiams tenkančio vandens, kurią paminėjo M. Schulzas, yra neteisinga, tačiau jis nepateikė jokių tikslių skaičių.

„M. Schulzas nuoširdžiai pasakė, kad ši informacija nėra patikrinta, tačiau tai nesutrukdė jam ne kartą pakartoti šių skaičių bei mesti kaltimų“, - pasipiktinimo neslėpė B. Netanyahu.

Jo teigimu, toks elgesys atspindi bendrą tendenciją neigiamai vertinti Izraelį dėl šio vykdomos politikos, nepatikrinant faktų.