Susitikimo išvakarėse M. Schulz pažymėjo: „Stiprinanti ekonominius, politinius ir kultūrinius ryšius, Rytų partnerystė yra vertingas projektas, suartinantis ES ir jos Rytų kaimynes vardan jų piliečių gerovės. Rytų partnerystės vadovų susitikimas Vilniuje yra svarbus žingsnis šiame procese. Sveikinu Moldovą ir Gruziją su planuojamu asociacijos susitarimų su ES parafavimu. Kartu esu giliai nusivylęs dėl to, kad Ukraina ir Armėnija atsisakė planų pasirašyti asociacijos sutarimus per šį susitikimą. Ypač apgailestauju dėl to, kad tokį šalių pasirinkimą paveikė užsienio įtaka. Turime aiškiai ir garsiai pasakyti, jog Rusijos taikomas ekonominis ir politinis spaudimas mūsų Rytų partneriams yra tiesiog nepriimtinas. Noriu pabrėžti, kad asociacijos su ES durys lieka atviros ir mes visada remsime šio regiono tautų europines viltis ir lūkesčius.“

Ketvirtadienio vakarą M. Schulz susitiks su Lietuvos Prezidente Dalia Grybauskaite, o penktadienio rytą – su naujuoju Gruzijos prezidentu Georgijumi Margvelašviliu. Penktadienį EP pirmininkas taip pat dalyvaus iškilmingame ES sutarčių su Rytų partnerėmis pasirašyme bei parafavime.

EP pirmininko M. Schulzo spaudos konferencija preliminariai planuojama penktadienį 14.45 val. LITEXPO rūmuose, pasibaigus 13.45 val. rengiamai D. Grybauskaitės, H. Van Rompuy ir J.M. Barroso spaudos konferencijai.