Diskusijoje dalyvavusi ES teisingumo komisarė Viviane Reding pareiškė, kad „asmens duomenų apsaugos taisyklių privalo laikytis visos Europos Sąjungoje veikiančios bendrovės“.

„Negalime leisti amerikiečiams šnipinėti ES piliečių, netgi jei tai susiję su saugumo užtikrinimu“, – kalbėjo Veronique Mathieu (Europos liaudies partija, Prancūzija).

Socialistų ir demokratų atstovė Birgit Sippel (Vokietija) įspėjo, kad asmens duomenys gali būti naudojami ne tik kovojant su terorizmu, bet ir kontroliuojant imigraciją.

„Mūsų sąjungininkai traktuoja mus ne kaip draugus, bet kaip įtariamuosius, – pažymėjo Sophia in't Veld (Liberalai ir demokratai, Nyderlandai). – ES turi parodyti stuburą ir nustatyti ribas.“ Ji taip pat ragino sukurti saugiklius, kurie užtikrintų ES piliečių asmens duomenų apsaugą už ES ribų.

„Jei mums pavyks priimti naujas asmens duomenų apsaugos taisykles, jos taps „auksiniu standartu, – teigė eurokomisarė V. Reding. – Bus sudaryta transatlantinė ekspertų grupė, kuri padės spręsti problemas šioje srityje.“

EP nariai ragino informuoti Parlamentą apie ekspertų darbo eigą.

„Ar jau žinoma, kas bus tie ekspertai ir kada jie posėdžiaus“, – klausė Judith Sargentini (Žalieji, Nyderlandai).

Tuo tarpu Timothy Kirkhope (Konservatoriais ir reformistai, JK) ragino „tinkamai atlikti tyrimą, kad būtų surinkti visi faktai“.