Tarp 32 asmenų, kurių sąrašas pateikiamas rekomendacijoje – teisėjai, tardytojai, gydytojai, kiti Rusijos pareigūnai, kalti dėl neteisėto S. Magnitskio sulaikymo ir šio jauno teisininko smurtinės mirties kalėjime. Europos Parlamentas rekomenduoja, kad visiems 32-iems sąraše įvardintiems asmenims visoje Europos Sąjungoje būtų uždrausta išduoti vizas atvykti į ES teritoriją, taip pat jų ar jų šeimos narių Europos Sąjungoje visas turimas finansinis turtas būtų įšaldytas.

Balsavime dalyvavusi ir rekomendacijai pritarusi Lietuvos atstovė Laima Andrikienė po balsavimo sakė: „Rusijos atžvilgiu Europos Sąjungai reikia tvirtos, vieningos ir išsamios politikos, kuri apimtų ne tik pagalbą ar bendradarbiavimą, bet taip pat teisingą ir konstruktyvią kritiką, įskaitant sankcijas ir ribojamąsias priemones, kurios, kaip parodė pastarųjų mėnesių įvykiai, yra neišvengiamos ir būtinos“.

Pirmą kartą sankcijų su S. Magnitskio byla susijusiems Rusijos pareigūnams galimybė buvo įvardinta L. Andrikienės parengtame ir Europos Parlamento 2010 m. gruodžio 12 d. priimtoje rezoliucijoje dėl Metinio pranešimo dėl žmogaus teisių padėties pasaulyje 2009 m. ir ES politikos šioje srityje: Europos Parlamentas pasiūlė ES Tarybai svarstyti galimybę uždrausti atvykti į ES teritoriją Rusijos pareigūnams, kurie susiję su šia byla, ir įšaldyti tų Rusijos pareigūnų bankų sąskaitas bei kitą turtą ES valstybėse.

„S. Magnitskio sulaikymas, kalinimas ir mirtis kalėjime yra svarbus pagrindinių žmogaus teisių nepaisymo, kurį įrodo nemažai dokumentų, Rusijoje atvejis. Rusija, kuri yra Europos Tarybos, Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos, Jungtinių Tautų narė, yra įsipareigojusi visapusiškai gerbti pagrindines teises ir teisinės valstybės principus", sakoma priimtame dokumente.

Europos Parlamentas savo rekomendacijoje ragina ES Tarybą, kad būtų sudarytas ES bendrasis sąrašas tų pareigūnų, kurie yra atsakingi už S. Magnitskio mirtį, už tikrųjų mirties aplinkybių slėpimą ir priekabiavimą prie S. Magnitskio motinos bei našlės.