Parlamentas pasirengęs netrukus susitarti dėl kitų metų ES biudžeto, jei:

1) Taryba įsipareigos spręsti dėl biudžeto lankstumo priemonių kvalifikuota balsų dauguma. Iki Lisabonos sutarties įsigaliojimo biudžetą buvo galima modifikuoti iki 0,03 proc. ES bendrųjų nacionalinių pajamų, jei tam pritardavo Taryba kvalifikuota balsų dauguma bei Europos Parlamentas. Tai leido toliau plėtoti „Galileo“ palydovinės navigacijos projektą bei skirti daugiau pagalbos besivystančioms šalims. Parlamentas norėtų išlaikyti tokią pat procedūrą ir ateityje, tuo tarpu kai kurios šalys Taryboje nori turėti veto teisę.

2) Europos Komisija įsipareigos iki 2011 m. liepos 1 d. pateikti siūlymus dėl naujų ES nuosavų išteklių, o Taryba įsipareigos juos aptarti su Parlamentu vykstant deryboms dėl būsimos daugiametės finansinės programos. Antradienio plenarinės sesijos diskusijoje Komisijos pirmininkas José Manuel Barroso pažadėjo pateikti šiuos siūlymus iki kitos vasaros, kaip ir siūlymus dėl daugiametės finansinės programos.

3) Parlamento atstovams bus leista dalyvauti derybose dėl būsimos daugiametės finansinės programos.

Savo rezoliucijoje Parlamentas palankiai vertina Komisijos įsipareigojimus dėl Europos pridėtinės vertės ir dėl Lisabonos sutarties pasekmių ES biudžetui, taip pat dėl tikslių terminų, susijusio su nuosavais ištekliais.

„Kad pasiektume greitą ir gerą susitarimą, palankų ES, laukiame Tarybos žingsnių ir esame pasirengę derėtis“, – šia tema sakė EP pirmininkas Jerzy Buzek.

Žlugus deryboms dėl pirminio biudžeto projekto, tikimasi, jog gruodžio 1 d. Europos Komisija pateiks naują siūlymą, o EP Biudžeto komitetas jį aptars gruodžio 1-2 d. posėdyje.