Remiantis Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymu, tuo atveju, jei dalyvautų savivaldos rinkimuose, politikas vėl įgytų teisinį imunitetą, tačiau tik rinkimų laikotarpiui – tapę savivaldybių tarybų nariais, politikai neliečiamybės nebeturi.

V. Uspakicho teigimu, jei pasisektų laimėti savivaldos rinkimus kuriame nors mieste ir susidarytų palankios sąlygos valdančiosios daugumos subūrimui vadovaujant „darbiečiams“, esą jis mielai atsisakytų EP nario mandato.

„Jeigu rinkėjai suteiks man tokią galimybę ir formuosis reali dauguma, kuri galėtų man patikėti mero postą, atsisakysiu EP nario mandato, esu apie tai sakęs anksčiau“, - apetitą demonstravo politikas.

DELFI primena, kad EP neseniai panaikino teisinį V. Uspaskicho, kaip europarlamentaro, imunitetą, todėl Lietuvos teisėsaugos institucijos galės toliau tęsti bylos tyrimą, kurioje politikas kaltinamas organizavęs apgaulingą Darbo partijos buhalterijos apskaitos tvarkymą.

Darbo partija įtariama neįtraukusi į buhalterinę apskaitą daugiau kaip 24 mln. Lt pajamų ir apie 23 mln. Lt išlaidų bei nesumokėjusi apie 4 mln. Lt mokesčių.

„Darbiečių" lyderis 2006 m. rugpjūtį pripažinus jį įtariamuoju daugiau nei metus nuo Lietuvos teisėsaugos slapstėsi Rusijoje, kur buvo pasiprašęs prieglobsčio. 2007-ųjų rugsėjį V. Uspaskichas pats grįžo į Lietuvą.

2008 m. Seimas buvo panaikinęs politiko imunitetą, tačiau 2009-aisiais išrinktas į Europarlamentą jis vėl įgijo neliečiamybę.

V.Uspaskichas EP vadovams save yra pavadinęs „koordinuotos valstybės atakos auka".