Ji gali pasirinkti ir Thierry Cretiną – „savą „Olaf“ žmogų“, kurį kaip dar vieną kandidatą balsavimo metu išrinko EP.
Iš šešių Europos Komisijos pasiūlytų kandidatų, EP išrinko du - už G.Kesslerį balsavo 27 deputatai, T.Cretinas surinko 24 balsus.

Belgijos policijos vadovas Johanas Denolfas buvo trečiasis kandidatas, po laikinai einančiojo „Olaf“ vadovo pareigas brito Nicholas Ilettas ir „Olaf“ „tėvu“ praminto buvusio austro europarlamentaro Herberto Boesch. Vienintelė kandidatė moteris Christina Gellerbrant, kuri buvo vertinama kaip pati silpniausia kandidatė, nesurinko nė vieno balso. Kandidatuodama į „Olaf“ vadovės postą, Švedijos mokesčių inspekcijos vadove dirbanti moteris atvirai pripažino neturinti „Briuselio patirties“.
Anot nepriklausomo europarlamentaro iš Austrijos Martino Ehrenhauserio, balsavimas buvo paskirstytas politinėmis linijomis – G.Kessleris savo kandidatūrą iškėlė kaip centro-kairiųjų partijos atstovas. Pastaroji partija primygtinai reikalavo kandidato iš "pašalės", tuo tarpu T.Cretinas buvo remiamas centro dešiniųjų Europos liaudies partijos (ELP), kaip „savas „Olaf“ žmogus“.

„Ponas G.Kessleris surinko daugiau balsų, tačiau mes svarstysime abi kandidatūras. Asmeniškai remiu T.Cretiną, nes jis susipažinęs su tarnybos virtuve ir dirbti gali pradėti iškart", - sakė vokiečių krikščionė demokratė Ingeborga Grässle.