Lenkijos centro dešiniųjų europarlamentarė S.Jedrzejewska pirmadienį (lapkričio 8 d.) Briuselyje spaudos atstovams sakė, kad likus vienai savaitei iki ES ir valstybių narių nutarties dėl 2011 metų biudžeto priėmimo Europos deputatai pareikalavo 6,19 proc. didesnių biudžeto išlaidų nei praėjusiais metais, tačiau mažai tikėtina, kad tai pavyks įgyvendinti.
12 valstybių narių grupė, vadovaujama Didžiosios Britanijos, prieš 10 dienų Parlamentui pateikė bendrą laišką, kuriame pareiškė nesutinkanti 2,9 proc. didinti 2011 m. ES biudžetą, kai dauguma vyriausybių priverstos skausmingai mažinti savo šalių biudžetus.

Tačiau už ataskaitos apie Parlamento poziciją šiuo klausimu rengimą atsakingos S.Jedrzejewskos teigimu, Parlamentui pritarus biudžetą padidinti 2,9 proc., daugiau pinigų turėtų būti įtrauka į kitų metų „pakoreguotą biudžetą“.

"Tai nėra sąžiningas pasiūlymas ir laišką pasirašę žmonės tai žino. Jie tiesiog atidėlioja išmokas“, - teigė deputatė.

Anot S.Jedrzejewskos, panaši taktika, kuria ES vadovavosi šiais metais ne mažiau kaip 10 kartų taisydama biudžetą, kelia įtarimų dėl ES atsiskaitymų skaidrumo.

"Viena vertus, valstybės narės prašo mūsų sumažinti išmokas už 2011 metus, tačiau taip pat jos reikalauja papildomų išlaidų už 2010 metus", - teigė S. Jedrzejewska.