Birželio 16 d. vyko Parlamento balsavimo dėl maisto žymėjimo įstatymo pakeitimų pirmasis svarstymas. Įstatymų patvirtinimo procedūra vis dar vyksta ir ji gali būti baigta tik 2011 m.

Draudimo nebus

Pardavinėti kiaušinius vienetais bus leidžiama pagal pakeitimų, priimtų pagal Europos Parlamento ES maisto žymėjimo pasiūlymus, sąlygas. Žymose ir toliau bus leidžiama nurodyti maisto produktų (kiaušinių, bandelių arba žuvų pirštelių) vienetų skaičių pakuotėje.

Žymėjimas pagal svorį

Taip pat neteisingi ir pranešimai, kuriuose teigiama, kad taisyklėmis bus draudžiama nurodyti ir svorį, ir vienetų skaičių, sakoma EP pranešime. Naujosios maisto žymėjimo taisyklės neturės poveikio dabartinėms ES kiaušinių dydžio taisyklėms. Yra keturi oficialūs kiaušinių dydžiai: labai dideli (73g ir didesni), dideli (nuo 63g iki 73g), vidutiniški (nuo 53g iki 63g), ir maži (mažesni nei 53g) – tai nebus pakeista.

Naujųjų žymėjimo taisyklių nebus iki kitų metų

Siūlomas įstatymas bus patvirtintas tik tuomet, kai dėl jo sutars Europos Parlamentas ir ES valstybės narės. Šiuo metu vyksta diskusijos ir sutarimas turėtų būti pasiektas tik antrojoje 2011 m. pusėje. Taisyklės bus pradėtos taikyti komercinėms bendrovėms po trejų metų (smulkiojo verslo bendrovėms – po penkerių metų), siekiant suteikti joms laiko prisitaikyti, kad tai neturėtų poveikio prekybos centrams ir prekiautojams iki 2014 m.

Įspėjimai dėl sveikatos

Pagal šiuo metu pateiktus pasiūlymus maisto produktų žymėjime bus privaloma nurodyti pagrindines sudedamąsias dalis: druską, riebalus ir cukrų. Tačiau nėra pasiūlymo, pagal kurį maisto produktų etiketėse turėtų būti pateikti įspėjimai dėl grėsmės sveikatai, pvz. dėl nutukimo.