Naujas susitarimas dėl finansinio reguliavimo reiškia, kad Europos išorinių veiksmų tarnybai (EIVT) pavaldūs ES ambasadoriai ateityje Parlamentui turės pateikti „detalų viso personalo, dirbančio delegacijose, paveikslą“, kuriame bus informuojama apie darbuotojų skaičių visose atlyginimų kategorijose ir samdomus vietinius darbuotojus. Taip pat ambasadoriai turės pateikti priedus su informacija apie „jų delegacijos vidaus valdymo ir joje veikiančių kontrolės sistemų efektyvumą“.
Ambasadoriai bus asmeniškai atsakingi, kad jų biurams skirti Europos Komisijos (EK) pinigai būtų išleisti teisingai.

EK vidaus audito departamentas vykdys EIVT finansų auditą, o EK pareigūnai gavo teisę pareikalauti, kad C. Ashton imtųsi drausminančių veiksmų prieš išlaidaujančius ES diplomatus.

Europos Parlamento pareigūnas teigė „EUobserver“, jog tokiomis priemonėmis parlamentarai siekia užtikrinti, kad naujoji tarnyba per artimiausius metus staiga neims pūstis. Parlamentarai sujudo tuomet, kai rugsėjį C. Ashton paskelbė ketinanti sukurti 118 naujų postų, iš kurių net 43 turėtų būti aukščiausios kategorijos. Tam naujajai tarnybai reikėtų papildomų 34,4 mln. eurų per metus be tos sumos, kuri šiuo metu išleidžiama dabartinei užsienio reikalų struktūrai išlaikyti.

Galutinis Parlamento balsavimas dėl EIVT finansavimo ir personalo taisyklių vyks ateinančią savaitę Strasbūre vyksiančios plenarinės sesijos metu.