Į atnaujintą oro transporto bendrovių, kurių skrydžiai uždrausti, sąrašą įrašyta Ganos bendrovė „Meridian Airways“, nes jos orlaivių ir Europos Sąjungoje naudojamos infrastruktūros patikrinimo rezultatai yra nepatenkinami.

Kitos Ganos bendrovės „Airlift International“ veikla gerokai atsilieka nuo tarptautinių standartų. Skrydžių saugos komitetas vienbalsiai pritarė bendrovės „Airlift International“ veiklos apribojimui, kad skrydžiai į Europos Sąjungą nebūtų vykdomi vienu patikrintu ir dar dviem tos bendrovės orlaiviais, kurie šiuo metu saugomi. Todėl šiai oro transporto bendrovei dabar likęs tik vienas orlaivis, kuriuo gali vykdyti skrydžius į Europos Sąjungą.

Dabar Europos Sąjungos sąraše yra penkios oro transporto bendrovės, kurių veikla Europos Sąjungoje visiškai uždrausta: Afganistano „Ariana Afghan Airlines“, Ganos „Meridian Airways“, Kambodžos „Siem Reap Airways International“, Ruandos „Silverback Cargo Freighters“ ir Surinamo „Blue Wing Airlines“.

Uždrausta vykdyti veiklą visoms (iš viso 278) oro transporto bendrovėms iš šių 17 šalių: Angolos, Benino, Džibučio, Filipinų, Gabono (išskyrus tris bendroves, kurių veiklai taikomi apribojimai ir tam tikros sąlygos), Indonezijos (išskyrus šešias bendroves, kurių veiklai apribojimai nebetaikomi), Kazachstano (išskyrus vieną bendrovę, kurios veiklai taikomi apribojimai ir tam tikros sąlygos), Kirgizijos, Kongo Demokratinės Respublikos, Kongo Respublikos, Liberijos, Pusiaujo Gvinėjos, San Tomė ir Prinsipės, Siera Leonės, Sudano, Svazilando ir Zambijos. Veiklą vykdyti su apribojimais ir tam tikromis sąlygomis leidžiama dešimčiai oro transporto bendrovių: Angolos „TAAG Angola Airlines“, Gabono „Gabon Airines“, „Afrijet“ ir „SN2AG“, Ganos „Airlift International“, Irano „Iran Air“, Kazachstano „Air Astana“, Komorų „Air Service Comores“, Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos „Air Koryo“ ir Ukrainos „Ukrainian Mediterranean Airines“.