Anksčiau buvusi atsakinga už informacinę visuomenę ir dažnai ignoravusi nacionalinės komunikacijos šalininkus, naujoji komisarė V. Reding rengiasi sukelti „kultūrinį šoką“ ir tikrą „revoliuciją“ Briuselio komunikacijų srityje.

V. Reding jau įspėjo savo kolegas kolegijoje apie pagrindinius pokyčius ir rugsėjo 1-2 dienomis planuojamą surengti tradicinį neoficialų Komisijos narių susitikimą, kurio metu ji pateiks daugiau detalių apie savo planus.

Birželio mėnesį laiške adresuotame J.M.Barroso, V. Reding išdėstė kai kuriuos pasikeitimus, tačiau jos planuojama reforma bus kur kas platesnio masto, nei šiuo metu nušviečiama žiniasklaidoje.
ES projektas bus patikimas ir sulauks sėkmės tik tuomet, kai „Komisija bus vertinama kaip ES vyriausybė“.

„Centralizavus mūsų komunikaciją, projekto sėkmė didžiąja dalimi priklausys nuo prezidento“, - „EurActive“ teigė projektui artimas šaltinis, pridurdamas, kad nauja strategija bus siekiama didesnio „personalizavimo“.

„Jeigu Vokietijos vyriausybė praneš apie projektą, jis bus Angelos Merkel projektas. Prancūzijoje jis būtų Nikolas Sarcozy planas. Tą patį privalome padaryti ir Briuselyje“, - teigė šaltinis.

Faktai
Jau seniai vienas iš pagrindinių Europos Komisijos (EK) rūpesčių yra komunikacija visai Europai. Po to, kai Prancūzijos ir Olandijos piliečiai balsavo prieš Europos Sajungos (ES) konstituciją, o airiai per pirmąjį referendumą neparėmė Lisabonos sutarties, tapo labai svarbu stiprinti žmonių pasitikėjimą ES institucija.
Bandant modernizuoti ES komunikacijos sistemą, netgi buvo sukurtas specialus už komunikaciją atsakingo komisaro postas, paskirtas Margotai Wallström.
Tačiau šis mėginimas nepasiteisino, todėl antrai kadencijai išrinktas EK prezidentas José Manuelis Barroso nusprendė sujungti komunikacijos portfelį su keliais kitais postais, ir visą paketą (į jį taip pat įeina teisingumo, pagrindinių teisių ir pilietybės sritys) pavedė tvarkyti buvusiai Informacinės visuomenės komisarei Viviane Reding.