Europos oro uostai sulaukė griežtos Komisijos kritikos, nes vis daugiau keliautojų ir oro linijų bendrovių nukenčia dėl skrydžių atšaukimų visoje ES, taip pat ir viename didžiausių Londono Hitrou oro uoste.

Bendrijos transporto komisarą ir EK pirmininko pavaduotoją Siimą Kallasą įsiutino chaotiška situacija oro uostuose, kuriuose milijonams keleivių pranešama apie galimus skrydžių vėlavimus arba atšaukimus net po Kalėdų.

„Esu labai susirūpinęs dėl sniego sukeltų problemų Europos oro uostuose. Tokia padėtis visiškai nepriimtina ir neturėtų dar kartą pasikartoti”, – pareiškė komisaras.

Komisija pagrasino oro uostams nustatyti minimalius paslaugų teikimo reikalavimus, jeigu pastarieji neįrodys, kad yra pakankamai organizuoti spręsdami su nepalankiomis oro sąlygomis susijusias problemas.

„Oro uostai turėtų susirūpinti skrydžių valdymu esant atšiaurioms klimato sąlygoms. Per pastaruosius metus netrukome įsitikinti, kad Vakarų Europos oro uostams sniegas nėra ypatinga aplinkybė. Turėtume pasimokyti iš Šiaurės Europos šalių ir geriau pasirengti netikėtoms oro sąlygoms bei pasirūpinti reikalingomis papildomomis investicijomis“, - sakė Siimas Kallasas.