Spalio 13 d. Europos Komisija (EK) pradėjo platų klausimų, susijusių su būtina audito kompanijų reforma – jų nepriklausomumo, būtinybės sugriežtinti Europos institucijų priežiūrą ir t.t., aptarimą.

„99 proc. Britanijos rinkos yra „didžiosios ketveriukės“ rankose“, - pastebėjo už finansines paslaugas atsakingas Europos komisaras Michelis Barnier, turėdamas galvoje „Deloitte“, „Ernst & Young“, „KPMG“ ir „PriceWaterhouseCoopers“. - „Mes manome, kad tokia koncentracija gali išprovokuoti Europos ekonomikos sistemines rizikas. Reikia daugiau konkurencijos“.

EK pažymi, kad bankų krizės metu atsirado abejonių, ar auditoriai iš tikrųjų objektyviai ir kritiškai įvertina kompanijų, kurios yra ar ateityje gali tapti jų klientėmis kitoje srityje, finansinius duomenis.

Manoma, kad audito firmų kontrolė galėtų vykti panašiai kaip rizikos draudimo fondų reguliavimas. Galbūt bus realizuota „europos paso“ koncepcija. Tokį „pasą“ audito kompanijoms išduotų Europos valdžios institucijos arba nacionalinė agentūra.