Parlamento narė Nikki Sinclaire apkaltino UKIP lyderį Nigelį Farage išvarius ją iš partijos už tai, kad ji atsisakė Europos Parlamente sėdėti šalia „Liga Nord“ partijos narių. Ji teigė atsisakiusi sėdėti šalia Italijos partijos narių, nes kai kurie šių „yra homofobiški“.

N.Sinclaire
Esu labai patenkinta teismo sprendimu. UKIP elgesys mano atžvilgiu yra liūdnas pavyzdys, kokie yra 21-ojo amžiaus Jungtinės Karalystės politikai
Kaltinimus neigianti UKIP nepateikė nekaltumo įrodymų, todėl už uždarų durų ieškinį nagrinėjęs teismas sprendimą priėmė N.Sinclaire naudai. Tačiau partijos atstovai tikisi apskųsti nuosprendį ir jį panaikinti, nes įrodymai nebuvo pateikti dėl įsivėlusios administracinės klaidos. Partija tikisi, kad skundą galės pateikti iki gruodžio 29 d. vyksiančio svarstymo dėl kompensacijos moralinei žalai atlyginti.

Teismas mano, kad kaltinimai pagrįsti

Teismo sprendime teigiama, kad kaltinimai seksualine diskriminacija, pateikti atsakovams UKIP nariams N.Farage ir Godfrey Bloomui, yra pagrįsti.

Homoseksualumo neslepianti EP narė N.Sinclaire teigia, kad Parlamento pastato Strasbūre koridoriuose G.Bloomas ją vadino „iškrypėle“. Pastarasis šiuos kaltinimus tvirtai neigia.

Šiuo metu jokiai partijai Parlamente nepriklausanti N.Sinclaire, komentuodama teismo sprendimą, sakė: „Esu labai patenkinta teismo sprendimu. UKIP elgesys mano atžvilgiu yra liūdnas pavyzdys, kokie yra 21-ojo amžiaus Jungtinės Karalystės politikai“.

Savo pareiškime UKIP atstovai teigia, kad dėl „paprastos administracinės klaidos“ teismui laiku nepateikė N.Sinclaire kaltinimus neigiančių įrodymų.

„Atsakovai jau pateikė prašymą panaikinti teismo sprendimą. Jie pasiryžę tvirtai gintis šioje byloje, todėl parengtas atsakas užginčija beveik visus bylos aspektus, tuo tarpu ir tribunolo jurisdikciją“ , - sakė partijos atstovas spaudai.