Kaip rašo „Time World“, Šveicarijoje galioja unikali tiesioginės demokratijos sistema, todėl tiek svarbesni, tiek ir mažiau svarbūs klausimai paprastai išsprendžiami žmonių balsavimo pagalba. Praėjusiais metais 52 proc. Ciuricho gyventojų pritarė miesto valdžios siūlymui skirti 2 mln. JAV dolerių (daugiau nei 5 mln. litų) mokesčių mokėtojų pinigų devynių įvažiuojamų konstrukcijų statymui, kur bus užtikrinta saugi ir diskretiška aplinka, skirta sekso darbuotojoms. Rugpjūčio 26 d. atidaromi taip vadinami „sekso kambarėliai“ („sex boxes“), kur atvyks prostitutės ir jų klientai.

Nors didžioji dalis Ciuricho politinių partijų parėmė šį planą, ne visi patenkinti tokiomis paslaugomis. Šveicarijos liaudies partija (SVP) įsitikinusi, kad naudojimasis prostitučių paslaugomis – privatus pasirinkimas, todėl visuomeniniai pinigai neturėtų būti skiriami sekso industrijos darbuotojoms.

Tačiau miesto tarybos ir gyventojų nuomone, „kambarėliai“ Altstatten rajone – labai reikalinga alternatyva prostitutėms, dirbančioms upės pakrantėje, Sihlquai rajono kaimynystėje, kur gyventojai jau ilgai skundžiasi dėl triukšmo, automobilių kamščių bei kitų trukdžių, kuriuos kelia čia važinėjantys klientai. Dėl šios priežasties, kaip teigia atsakingas už šį projektą socialinis darbuotojas Michaelis Herzigas, 700 000 JAV dolerių (daugiau nei 1,8 mln. litų) per metus kainuosiantys „sekso kambarėliai“ – tai daromos žalos sumažinimas, padėsiantis apsaugoti tiek sekso darbuotojas, tiek ir visuomenę.

Įsikūrę atokiau nuo miesto centro ir gyvenamųjų rajonų, naujieji „sekso kambarėliai“, į kuriuos galės įvažiuoti tik vienas automobilis, bus prižiūrimi su šveicarams būdingu preciziškumu – jie bus atidaryti nuo 7 val. vakaro iki 5 val. ryto. Važiuodami pažymėtu keliu, vairuotojai atvyks į vietą, kur kiekvieną naktį dirbs iki 40 prostitučių. Kai klientas ir prostitutė susitars dėl kainos, jie įvažiuos į „kambarėlį“. „Kambarėliuose“ nebus apsaugos kamerų, kaip sako miesto valdžios atstovai, kad klientai nesijaustų suvaržyti, tačiau kiekviename „kambarėlyje“ bus pavojaus mygtukas, kurį nuspaudus bus iškviečiami apsaugos darbuotojai.

Šveicarai pasižymi nepaprastu atvirumu ir pragmatiškumu sekso verslo atžvilgiu – šioje šalyje galioja liberaliausi pasaulyje įstatymai dėl prostitucijos. Nors prostitucija įteisinta didžiojoje Europos šalių dalyje, kai kurios valstybės ėmėsi sekso industrijos varžymo: Amsterdamo valdžia mėgina naikinti gerai žinomas „stiklines vitrinas“ miesto raudonųjų žibintų kvartale, o Islandijoje, Norvegijoje ir Švedijoje galioja dviprasmiški įstatymai dėl prostitucijos, pagal kuriuos naudojimasis seksualinėmis paslaugomis yra teisėtas, tačiau šių paslaugų suteikimas – ne.