Kad L. Andrikienė viena aktyviausia iš lietuvių, rodo ir Europos Parlamento (EP) fiksuojama statistika - ši europarlamentarė yra po keliolika kartų yra kalbėjusi plenariniuose posėdžiuose ir pateikusi klausimų, parengė keletą pasiūlymų rezoliucijoms.

Su L. Andrikiene labiausiai varžėsi Darbo partijos pirmininku sekmadienį perrinktas Europos parlamento naujokas Viktor Uspaskich - surinkęs 22,3 proc. balsų.

Oficialus EP tinklalapis nurodo, kad nuo kadencijos pradžios pernai vasarą V. Uspaskich tik kelis kartus pasisakė diskusijoje. Tačiau pats europarlamentaras DELFI teigė, kad čia surinkta ne visa statistika - jis pateikė apie dešimt pasiūlymų, pasirašė 12 deklaracijų ir yra pagrindiniu pranešėju rengiant medžiagą apie stichines nelaimes, dėl kurių atsakingas žmogus.

Trečias apklausoje liko socialdemokratas Zigmantas Balčytis - 19,3 proc. balsų. Ketvirtas - Vytautas Landsbergis su 14,7 proc. balsų.

Likusieji nepasiekė ir penkių procentų ribos. Prasčiausiai sekėsi buvusiam sostinės merui Juozui Imbrasui, jis tesurinko 0,4 proc. balsų.