Pareiškime teigiama, kad Ispanijos premjero Jose Luiso Zapatero vyriausybė linkusi nepritarti Londono, Paryžiaus ir Berlyno griežtam nusistatymui prieš ES mokestį:

"Bet kokie ES svarstymai, kaip pagerinti ekonomines ir finansines galimybes, sulauks mūsų vyriausybės dėmesio", - pareiškė J.L.Zapateras.

ES Biudžeto ir finansinio programavimo komisaras Januszas Lewandowskis ketvirtadienį Vokietijos dienraščiui „Financial Times Deutschland“ sakė, kad sprendžiant ES mokesčio klausimą, buvo pradėti nagrinėti aviacijos kuro, prekybos taršos leidimais ir finansinių sandorių mokesčiai.

J.L.Zapatero Ispanijos dienraščiui „El Mundo“ savo ruožtu pridūrė, kad per anksti vertinti europinį mokesčio įvedimą, kol jis yra „parengiamajame etape“:

"Savo nuomonę išsakysime tuomet, kai ES pateiks konkrečius pasiūlymus", - sakė jis.
Austrijos finansų ministro Josefo Proellio atstovas spaudai ketvirtadienį pranešė, kad vyriausybė pritaria ir teigiamai vertina J. Lewandowskio pranešimą. Belgai taip pat išsakė panašų požiūrį, teigdami, kad ES būtų „sąžininga“ turėti savo pajamų.

Šiuo metu visuotiniams rinkimams birželio mėn. besiruošianti Danijos vyriausybė, regis, palaikys Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir Prancūzijos poziciją. Nors trys įtakingiausios ES valstybės pastarosiomis dienomis aršiai kritikavo ES mokesčio įvedimą, J. Lewandowskis teigia sulaukęs palankių atsiliepimų iš Vokietijos finansų ministro Wolfgango Schaeubles ir kitų šalių finansų ministrų: jie mielai sutiktų, kad ES savo biudžetą pildytų iš tiesioginių mokesčių, o ne ir taip braškančių valstybinių iždų. 

ES biudžeto pajamos
;

Lietuva nepritaria

Lietuva savo ruožtu atskiro pareiškimo dėl naujo ES mokesčio nėra padariusi, tačiau Finansų ministrės atstovė spaudai Giedrė Balčytytė DELFI myEP.lt teigė, kad nepasikeitė prieš dvejus metus suformuota pozicija, kad Lietuva naujiems mokesčiams nepritaria.

Galutinis pasiūlymas dėl naujojo  turėtų būti paskelbtas rugsėjį, tačiau dabar siūloma daugiau apmokestinti oro transporto sektorių ir finansinius pavedimus, nuo 2013 m. - ir šiltnamio efektą sukeliančias dujas. Toks žingsnis veikiausiai išaugintų komunalinių paslaugų ir degalų kainas.

ES nori padidinti savo kasmetinį biudžetą 5,9 procento iki 130 mlrd. eurų. Neįvardyti EK atstovai teigia, kad spręsdami dėl finansinių pervedimų mokesčio, kliausis visuomenėje paplitusia nuomone, kad bankai ir kitos finansų institucijos turėtų susimokėti už pasaulinę finansų krizę. Kitaip tariant, finansinių pervedimų mokesčio idėja dabar gali būti populiaresnė nei iki krizės.