Kaip praėjusį trečiadienį rašoma „Irish Times“, Europos Komisijos pareigūnai aiškinasi, ar kvietimas tapti vienu iš „Ryanair“ direktorių atitinka ES teisinių aktų nuostatas, pagal kurias buvę komisarai privalo „išlikti sąžiningi ir diskretiški, sutikę priimti tam tikrus postus ar privilegijas“.

„Jis mus informavo, kad ketina pradėti dirbti „Ryanair“ ir konsultavosi su specialiu etikos komitetu, – sakė EK tarnautojas laikraščio korespondentui. – Paprastai atliekame patikrinimą, kai buvęs eurokomisaras per metus laiko po išėjimo iš komisijos imasi naujo darbo. Remdamiesi komiteto sprendimu per kelias savaites turime nuspręsti, ar tai (darbas) atitiktų sutarties nuostatas.“

Ch. McCreevy sulaukė pakvietimo praėjus dviem mėnesiams po pasitraukimo iš vidaus reikalų eurokomisaro posto, skelbia "EuObserver".

Buvęs Airijos finansų ministras jau seniai žavisi sėkmingai veikiančia oro bendrove „Ryanair“, kuriai vadovauja verslininkas Michaelas O’Leary.

„Ryanair“ – fenomenaliai sėkminga bendrovė. Ji pakeitė žmonių gyvenimus, verslo galimybes, net požiūrė“ – yra sakęs Ch. McCreevy 2006 m.